koper gootbeugel

Koperen Gootbeugel

Gootbeugels voor Mastgoten.

Een dakbeugel wordt onderaan het schuine dak vastgezet. De meeste dakhellingen zijn 45 graden. Voor dakhellingen die geen 45 graden zijn kunnen we de hoek van de gootbeugel verzetten.

Gootbeugels worden om de 60cm geplaatst. Als de beugels allemaal geplaatst zijn kan de goot er in worden gelegd. De goot wordt in de beugels gedraaid. Hierdoor komt de lip (kraalsteun) in de kraal te zitten. De goot kan nu niet meer opwaaien.

De dikte van de beugel

Bij elke beugel op onze website staat de dikte vermeld. Dit is tevens ons advies. Hier kan natuurlijk van afgeweken worden, neem in dat geval contact met ons op.

!

Koperen Gootbeugel voor een Mastgoot

Koperen beugel voor een mastgoot
Gootbeugel met lip

De gootbeugels voor de mastgoten M250, M280, M333 en M400 zijn nog niet voor gebogen. Als ze op het dakbeschot moeten worden gemonteerd kunnen ze door ons worden gebogen. De dakhelling is eenvoudig vast te stellen met een smartphone. Download een "gradenboog" app en u kunt m.b.v. uw telefoon de dakhelling meten. Voor het verbuigen van de beugels berekenen we een meerprijs. Deze meerprijs wordt vermeld in de alinea hieronder.

De stripdikte van de beugels is 30x5mm.

De beugels zijn volledig koper.

Meerprijs beugels buigen

koperen mastgootbeugel
Gootbeugels aanpassen aan de dakhelling

De gootbeugels kunnen door ons aangepast worden aan de dakhelling.

Bij het afronden van de bestelling kan een opmerking worden geplaatst. Hier kunt u aangeven om welke dakhellingshoek het gaat.

De meerprijs voor het verbuigen van de beugels is per stuk. 10 beugels verbuigen is 10 keer de meerprijs.

Koperen Gootbeugel voor een Mastgoot

Koperen beugel 45 graden Mastgoot
Gootbeugel 45 graden met lip

Het gedeelte van de beugel dat schuin naar boven steekt wordt op het hellende dak vast geschroefd. De standaard beugel is geschikt voor een dakhelling van 45 graden. De beugels kunnen, tegen een geringe meerprijs, worden aangepast voor een andere dakhelling.

De stripdikte van de beugels is 30x5mm.

De beugels zijn volledig koper.