Koperen Gootbeugel

Gootbeugels voor bakgoten.Dakgoot beugel van koper

Een dakbeugel wordt onderaan het schuine dak vastgezet. De meeste dakhellingen zijn 45 graden. Voor dakhellingen die geen 45 graden zijn kunnen we de hoek van de gootbeugel verzetten. Gootbeugels worden om de 60cm geplaatst. Als de beugels allemaal geplaatst zijn kan de goot er in worden gelegd. De goot wordt in de beugels gedraaid. Hierdoor komt de lip (kraalsteun) in de kraal te zitten. De goot kan nu niet meer opwaaien.

De dikte van de beugel

Bij elke beugel op onze website staat de dikte vermeld. Dit is tevens ons advies. Hier kan natuurlijk van afgeweken worden, neem in dat geval contact met ons op.

Koperen gootbeugel met lip voor bakgoot

KDBB45L
Bestel
Gootbeugel 45 graden met lip.

Het gedeelte van de beugel dat schuin naar boven steekt wordt op het hellende dak vast geschroefd.  De standaard beugel is geschikt voor een dakhelling van 45 graden. De beugels kunnen ook worden aangepast voor een andere dakhelling.

Bij de verschillende beugels staan ook de afmetingen van de koperen strip, waar de beugel van gemaakt is, vermeld. Bij de B37 goot is dit bijvoorbeeld 30x5mm. De breedte van de strip is 30mm en de dikte van de strip is 5mm. De beugels zijn vaak ook in andere stripdiktes verkrijgbaar. De hier vermelde stripdikte is die welke wij adviseren.

  • Gerelateerde Producten

Gootbeugel buigtang 800mm

Freund
GBT800
Bestel

Dakgootbeugel buigtang 800mm

merk: Freund

Met deze buigtang met een lengte van 800 mm buig je makkelijk gootbeugels met een dikte tot 8 mm. De draaihoek is eenvoudig instelbaar.

Gootbeugelschroef RVS

RSS
Bestel
RVS schroeven

RVS Gootbeugelschroeven met een platverzonken kop.  

Wij verkopen deze schroeven per stuk!