Zinken beugels

Zinken beugels voor een regenpijp

Deze beugels voor een zinken regenpijp zijn gemaakt van zink, terwijl de meeste beugels gemaakt worden van staal met slechts een klein laagje zink.

De zinken beugel roest nooit en past uiteraard zeer goed bij de regenpijp van hetzelfde materiaal.

Zinken beugels zijn er voor regenpijpen van 60mm, 70mm, 80mm en 100mm. De zinken buis van 80mm wordt in Nederland het meest toegepast.

Er zijn twee verschillende soorten zinken beugels, nl: de zinken beugel met een moer en de zinken beugel met een slagpen.

Wij adviseren de beugel met een moer, omdat deze makkelijker te bevestigen is. Er zijn RVS schroefpennen in drie verschillende lengtes voor deze beugels leverbaar. De lengtes zijn 60mm, 100mm en 140mm. De schroefpen van 60mm wordt het meest toegepast, omdat de zinken buis zo strak mogelijk (ca 3cm) tegen de muur gemonteerd moet worden. Naast de zinken beugels en de RVS schroefpennen hebben we de bijpassende SX-pluggen in ons assortiment.

Om een beugel te monteren moet er een gat van 12mm in de muur worden geboord en daarin wordt de plug geplaatst. Vervolgens kan de beugel inclusief schroefpen in de muur worden gedraaid.

Zinken beugels