Zinken Wrong

Zinken overschuifwrongen en losse wrongen, voor een ronde regenpijp.Beugel met wrong

In het verleden werden er alleen zinken buizen met een maximale lengte van 1 meter verkocht. Om te voorkomen dat een stuk buis zou wegzakken, werd er onder en boven de beugel een wrong op de buis gesoldeerd. Daardoor ontstond er een verdikking om de beugel, zodat het stuk buis op z'n plek bleef. Tegenwoordig zijn wrongen niet meer nodig, omdat de buis op langere lengtes kan worden geleverd en de buis zo is gemaakt dat het niet kan wegzakken. Ze worden nu alleen nog voor de sier geplaatst, om een authentieke stijl te creƫren.

De meest gebruikte wrong is de overschuifwrong. Deze is snel en eenvoudig te monteren en het beeld is vrijwel hetzelfde als bij de ouderwetse soldeerwrong. Aan een overschuifwrong hoeft niet te worden gesoldeerd. De losse wrong en de wrongen op een spiraal worden wel, net als vroeger. op de zinken buis gesoldeerd. Wrongen zijn er voor zowel een ronde als een vierkante zinken buis

Zinken overschuifwrong

ZWOR
Bestel
Zinken wong

Zinken overschuifwrong


De overschuifwrong is gemaakt om snel een eenvoudig te kunnen plaatsen.

Deze wordt om de buis geschoven en vervolgens wordt de buis, met de wrongen, tegen de muur in de opengeklapte beugels geplaatst. De beugels worden gesloten en de buis hangt op z'n plaats.

  • Gerelateerde Producten

Zinken losse wrong

ZWER
Bestel
Zinken wong
Losse soldeerwrong

Deze losse wrongen worden om de buis geschoven en vervolgens, net onder en net boven de plaats waar de beugel komt, vast gesoldeerd.

Een overschuifwrong heeft dezelfde authentieke uitstraling als de losse wrong, maar is veel eenvoudiger te monteren.

  • Gerelateerde Producten