Zinken Maatgoot

Zinken dakgoot op maat volgens tekening

Dakgoten die in een houten bak moeten worden geplaatst, moeten altijd op maat worden gemaakt. Vrijwel elke getimmerde goot is verschillend en dus ook de zinken goot die erin komt te liggen.Zinken maatgoot

Zinken goten worden meestal gemaakt met een kraal aan de voorkant. Deze zijn er in verschillende diameters, nl: 21mm (standaard), 24mm, 30mm en 35mm. Verder is het ook mogelijk om zinken goten met een rechte voorkant te bestellen.

De lengte van een zinken goot is meestal 3 meter, maar omdat het op maat wordt gemaakt, kan hier ook van worden afgeweken. Lengtes van bijvoorbeeld 2,25 meter zijn ook mogelijk.

Naast de zinken bakgoot volgens tekening kunnen de hulpstukken ook op maat worden gemaakt. Daaronder vallen kopschotten, expansiestukken, spuwers, hoekstukken, etc.

Kopschotten kunnen worden gemaakt met een kraal, maar ook zonder een kraal. De kopschotten kunnen ook al in de goot worden gesoldeerd.

Zinken goten worden vastgemaakt met een klang. Een klang is een zinken plaatje dat uiteindelijk in de kraal terechtkomt. Hierdoor kan de goot niet meer uit de bak, maar kan nog wel uitzetten en krimpen.

Als de totale lengte goot langer is dan 6 meter is er in veel gevallen een expansiestuk nodig. Het is verstantandig om niet te bezuinigen op expansiestukken. Veel goten moeten vroegtijdig worden vervangen, omdat er geen rekening is gehouden met het uitzetten en krimpen van de goot.

Naast de zinken bakgoot op maat, kunnen we natuurlijk nog veel meer zinken profielen leveren.

Wilt u de werkzaamheden door ons laten uitvoeren? Mail ons voor een prijsopgave!

De gewenste materialen kunnen via onze webshop worden besteld, maar u kunt ze ook bestellen door een mail te versturen. U krijgt daarna een factuur via de mail. info@vankopertotzink.nl

Zinken Kopschot op maat

ZKOM
Bestel
Zinken kopschot t.b.v.maatgoten

Kopschotten kunnen geleverd worden met een kraal, maar ook zonder kraal. Een kopschot zonder een kraal kan meteen in de bakgoot worden gesoldeerd. Een kopschot met een kraal moet ter plaatse nog in verstek worden gezaagd en kan daarna worden gesoldeerd.

Kopschotten kunnen ook door ons in de goot worden gesoldeerd.

Kopschotten t.b.v. een maatgoot worden alleen geleverd in combinatie met de maatgoot.

Zinken bevestigingsklang

ZKGK1001
Bestel
Bevestigingsklang t.b.v. maatgoot

Zinken goten worden vastgezet met een zinken plaatje en dat plaatje wordt een bevestigingsklang genoemd. Deze klangen worden aan de bovenkant van de boeiplank gemonteerd. Hiervoor worden meestal asfaltnagels, of zinkspijkers gebruikt.

De klang komt, nadat de goot is gemonteerd, in de kraal van de goot terecht. Op die manier kan de goot niet opwaaien, maar wel uitzetten en krimpen.

Een zinken klang wordt van zink gemaakt met een dikte van 1mm.

Zinken expansieband op maat

ZEOM
Bestel
Zinken expansieband t.b.v. maatgoot

Voor goten die langer zijn dan ca. 6 meter en aan de uiteinden zijn voorzien van kopschotten met een kraal is meestal een expansieband nodig. Voor informatie over het wel of niet plaatsen van een expansieband, kunt u contact met ons opnemen. info@vankopertotzink.nl

Het opvangen van het uitzetten en krimpen van de zinken goot is erg belangrijk. Veel goten moeten vroegtijdig worden vervangen, omdat dit aspect wordt verwaarloosd.