Koperen Expansieband

Expansieband en expansieband op maat voor bakgoten.

meer informatie

Koperen expansieband t.b.v. bakgoot

KEBB
Bestel
Expansiestuk voor bakgoot.

Koperen expansiestuk met rubber en kraalrand. Deze expansiestukken zijn op maat gezet t.b.v. de standaard goten voor in gootbeugels.

Expansieband voor goten die in een houten bak worden geplaatst moeten op maat worden gemaakt. Neem voor het bestellen van deze expansiestukken op maat contact met ons op.

Expansieband mag ondanks de verbeterde kwaliteit en de fabrieksgarantie van 10 jaar, niet altijd worden toegepast bij monumentale gebouwen. In plaats van expansieband moet er gebruik worden gemaaakt van separatieschotten en een separatieschuif.

  • Gerelateerde Producten

Koperen expansieband

KEBR
Bestel
Expansieband en expansieband op maat voor mast of bakgoten.

Van de expansieband op rol van 3m1 lengte kunnen allerlei modellen expansiestukken worden gemaakt. het expansieband kan worden afgeknipt en met behulp van een zetbank op maat worden gezet.

Expansieband met een dikte van 0,7mm wordt het meest gebruikt, omdat ook de meeste goten van koper 0,7mm worden gemaakt. Voor goten die gemaakt zijn van koper met een dikte van 0,8mm hebben we het dikkere expansieband.

Expansieband mag ondanks de verbeterde kwaliteit en de fabrieksgarantie van 10 jaar, niet altijd worden toegepast bij monumentale gebouwen. In plaats van expansieband moet er gebruik worden gemaakt van separatieschotten en een separatieschuif. Neem hiervoor contact met ons op, want dit zijn geen standaard artikelen.

  • Gerelateerde Producten

Informatie over koperen expansieband

Expansieband en expansieband op maat voor bakgoten

Expansieband en expansieband op maat voor bakgoten, zijn bedoeld om op een makkelijke manier een onderbreking in de goot te maken.

Bij het aanleggen van een goot, dient er rekening te worden gehouden met uitzetting en krimp. Vaak moet er om de 6 meter lengte een onderbreking in de goot worden gemaakt, anders kan de goot door het uitzetten veel schade veroorzaken.

Een expansiestuk wordt gemaakt door twee lengtes goot, net als in de normale situatie, in elkaar te schuiven. Als de goot aan elkaar gesoldeerd zou worden is die overlapping 1cm, maar in dit geval moeten ze 3cm overlappen. Vervolgens wordt het expansieband in de goot gelegd en met één kant links van de overlapping vast gesoldeerd en met de andere kant rechts van de overlapping vast gesoldeerd. Het rubber kan nu het uitzetten en krimpen opvangen. Het expansieband moet met de ribbels (op het rubber) naar boven worden geplaatst. Bij het expansieband op maat van de goot, wordt een kraalstuk geleverd. Dit kraalstuk wordt aan de voorkant ter hoogte van het expansieband over de goot geplaatst. Deze wordt vervolgens aan één kant aan de goot vast gesoldeerd.

Terug