Zinken Separatieschot

Separatieschotten en separatieschuif voor bakgoten.

meer informatie

Zinken separatieschot links t.b.v. bakgoot

Feyts
ZSSBL
Bestel
Separatieschot links voor in een bakgoot

Separatieschotten zijn er voor zowel bak- als mastgoten in een linker en een rechter

Separatieschotten kunnen ook door ons in de goot worden gesoldeerd. Neem hiervoor contact met ons op.

  • Gerelateerde Producten

Zinken separatieschot rechts t.b.v. bakgoot

Feyts
ZSSBR
Bestel
Separatieschot rechts voor in een bakgoot

Separatieschotten zijn er voor zowel bak- als mastgoten in een linker en een rechter uitvoering.

Separatieschotten kunnen ook door ons in de goot worden gesoldeerd. Neem hiervoor contact met ons op.

  • Gerelateerde Producten

Zinken separatieschuif t.b.v. model 37/44

Feyts
ZSS3744
Bestel
Zinken separatieschuif
Zinken separatieschuif voor bak- en mastgoten

Deze separatieschuif is geschikt voor de bakgoot B37 en B44, maar ook voor de mastgoot M37 en M44.

Een separatieschuif wordt gebruikt bij een goot onderbreking met behulp van twee separatieschotten. De separatieschuif wordt over de bovenkant van de twee separatieschotten geschoven die in de goot zijn gesoldeerd. De separatieschuif is nodig om het water, dat anders precies tussen de twee separatieschotten in zou stromen, in de goot te leiden.

Separatieschuiven kunnen, voor een goot die in een houten bak moet worden geplaatst, ook op maat worden gemaakt.

Informatie over Zinken Separatieschot

Separatieschotten en separatieschuif voor bakgoten


Separatieschotten worden ook wel expansieschotten genoemd. De materialen op deze pagina zijn allemaal bedoeld om een onderbreking te maken in een lange lengte goot, zodat deze kan uitzetten en krimpen.

Bij het aanleggen van een goot, dient er rekening te worden gehouden met uitzetting en krimp. Vaak moet er om de 6 meter lengte een onderbreking in de goot worden gemaakt, anders kan de goot door het uitzetten veel schade veroorzaken.expansieschot

Er kan op twee manieren een onderbreking in de goot worden gemaakt. Ten eerste door gebruik te maken van twee separatieschotten en een separatieschuif en ten tweede d.m.v. een "expansiestuk met rubber" er tussen. Expansiestukken met rubber staan op de volgende pagina vermeld.

Een expansiestuk wordt gemaakt door twee lengtes goot, net als in de normale situatie, in elkaar te schuiven. Als de goot aan elkaar gesoldeerd zou worden is die overlapping 1cm, maar in dit geval moeten ze 3cm overlappen. Vervolgens wordt er links van de overlap een linker separatieschot in de goot gesoldeerd en rechts van de overlap een rechter separatieschot. De afstand tussen de twee separatieschotten moet 3 cm zijn, zodat daarna de separatieschuif aan de bovenkant over de separatieschotten kan worden geschoven.

Separatieschotten worden ook veel toegepast als "kopschot zonder kraal". Voor elk type goot is er een linker en een rechter separatieschot.

Separatieschotten kunnen ook van te voren door ons in de goot worden gesoldeerd. Ook kopschotten en een tapeind kunnen door ons in de goot worden gesoldeerd. Neem hiervoor contact met ons op.

Terug