koperen regenwaterklep

Koperen Regentonvullers

Koperen regentonkleppen en regentonvulautomaten zijn leverbaar voor koperen regenpijpen van 80mm en 100mm.

De regentonklep kan op de gewenste hoogte in de koperen regenpijp worden geplaatst. Als de klep openstaat schept deze als het ware het stromende water uit de regenpijp. Als de regenton vol is kan de klep éénvoudig met de hand worden gesloten.

De regentonvulautomaat moet op de juiste hoogte naast de regenton worden gemonteerd. Deze vult de regenton tot een bepaalde hoogte en daarna laat die het water weer door naar de hemelwaterafvoer. De regenton is dus vrijwel altijd op het gewenste niveau en je hoeft geen kleppen open of dicht te doen.

De regentonklep, of de regentonvulautomaat kan ook in een bestaande koperen regenpijp worden geplaatst.

!

Koperen Regentonklep

Koperen Regentonklep
Regentonklep 80mm en 100mm

Een regentonklep is een mooie accessoire om op een eenvoudige manier het regenwater op te vangen.

Naast de standaard regentonklep is er ook één met een bladrooster aan de binnenkant. Met dit type wordt het blad altijd opgevangen, ook als de klep dicht is.

Een koperen regentonklep kan ook in een bestaande koperen regenpijp worden geplaatst. Er is dan wel een koperen verbindingsmof nodig.

Koperen regentonvulautomaat

cu regentonautomaat
Regentonvuller van koper

Deze koperen regentonautomaat vult uw regenton tot het gewenste volume. Om dat te realiseren moet de regentonvuller op de juiste hoogte in de koperen regenpijp worden geplaatst. Hierna zal de regenton niet meer overstromen.

Er wordt een flexibele slang met de regentonautomaat meegeleverd en deze kan op de regenton worden aangesloten.

Het voordeel van de flexibele slang t.o.v. een vaste verbinding is dat het eenvoudig op de regenton kan worden aangesloten. Verder kunnen de verschillende materialen (koperen regenpijp t.o.v. een houten of kunststof regenton) onafhankelelijk van elkaar uitzetten en krimpen, zonder dat er lekkage ontstaat.

Als de regentonvulautomaat in een bestaande koperen regenpijp moet worden geplaatst, is er een verbindingsmof nodig.