Koperen muurbeugel

Koperen Muurbeugel t.b.v. bakgoot

Koperen Muurbeugels met lip

KMBBL
Bestel
Koperen muurbeugel voor een mastgoot
Koperen Muurbeugels met lip voor een bakgoot
Deze koperen gootbeugel wordt aan de achterkant vastgezet, dat is op het plaatje de rechtopstaande kant. Deze beugel wordt, zoals de naam al aangeeft, aan de muur bevestigd. De muurbeugel is zeer geschikt op plaatsen waar weinig ruimte is voor het plaatsen van gootbeugels.
  • Gerelateerde Producten

Informatie over koperen Muurbeugel

Muurbeugels voor bakgoten

Een koperen muurbeugel wordt alleen achter de achteropstand van de goot vastgeschroefd. Als de bovenkant van de muur degelijk is en het moeilijk is om een dakbeugel te plaatsen, kan dit een mooie oplossing zijn. Het grote voordeel van de muurbeugel is, dat er maar heel weinig ruimte nodig is om de beugel te plaatsen.

Koperen muurbeugels met een lip worden om de 60cm geplaatst. Als de beugels allemaal geplaatst zijn kan de goot er in worden gelegd. De koperen mastgoot wordt in de beugels gedraaid. Hierdoor komt de lip (kraalsteun) in de kraal te zitten. De goot kan nu niet meer opwaaien.

Koperen muurbeugels met een tapgat aan de voorkant, worden ook om de 60 cm geplaatst. Als de gootbeugels zijn geplaatst, kan de koperen mastgoot worden gemonteerd. De mastgoot ligt nu los in de beugels. Om de goot vast te zetten kan er een kraalhouder aan de beugel worden geschroefd. Hiervoor zijn Rvs boutjes M6 nodig met een lengte van 10mm. Deze schroeven staan op de pagina met bevestigingsmaterialen vermeld. Het voordeel van kraalhouders is, dat de goot nu niet meer in de beugels "gedraaid" hoeft te worden. Vooral bij dakpanplaten is daar meestal geen ruimte voor.