Zinken Maatgoot

Zinken dakgoot op maat volgens tekening

Dakgoten die in een houten bak moeten worden geplaatst, moeten altijd op maat worden gemaakt. Vrijwel elke getimmerde goot is verschillend en dus ook de zinken goot die erin komt te liggen.Zinken maatgoot

Zinken goten worden meestal gemaakt met een kraal aan de voorkant. Deze zijn er in verschillende diameters, nl: 21mm (standaard), 24mm, 30mm en 35mm. Verder is het ook mogelijk om zinken goten met een rechte voorkant te bestellen.

De lengte van een zinken goot is meestal 3 meter, maar omdat het op maat wordt gemaakt, kan hier ook van worden afgeweken. Lengtes van bijvoorbeeld 2,25 meter zijn ook mogelijk.

Naast de zinken bakgoot volgens tekening kunnen de hulpstukken ook op maat worden gemaakt. Daaronder vallen kopschotten, expansiestukken, spuwers, hoekstukken, etc.

Kopschotten kunnen worden gemaakt met een kraal, maar ook zonder een kraal. De kopschotten kunnen ook al in de goot worden gesoldeerd.

Zinken goten worden vastgemaakt met een klang. Een klang is een zinken plaatje dat uiteindelijk in de kraal terechtkomt. Hierdoor kan de goot niet meer uit de bak, maar kan nog wel uitzetten en krimpen.

Als de totale lengte goot langer is dan 6 meter is er in veel gevallen een expansiestuk nodig. Het is verstandig om niet te bezuinigen op expansiestukken. Veel goten moeten vroegtijdig worden vervangen, omdat er geen rekening is gehouden met het uitzetten en krimpen van de goot.

Naast de zinken bakgoot op maat, kunnen we natuurlijk nog veel meer zinken profielen leveren. Ook is het mogelijk om de werkzaamheden door ons laten uitvoeren.

Wilt u een offerte?  Mail ons voor een prijsopgave: info@vankopertotzink.nl