Koper VernisKopervernis

Koper vernissen of lakken om de kleur van het koper te behouden.

Hier vindt u de producten die nodig zijn om koper te vernissen, zodat de koperkleur behouden blijft.

Koperen goten of regenpijpen worden, vanwege de weersinvloeden, al heel snel donker van kleur. De eerste kleur die er ontstaat is donkerbruin. Na verloop van tientallen jaren wordt het langzaam groen. Deze beide kleuren zijn ook nieuw verkrijgbaar. Fabrikanten hebben processen ontwikkelt om deze oxidehuiden kunstmatig op te wekken. Als u één van deze soorten koper zou willen bestellen, kunt u contact met ons opnemen.

Als u de koperkleur wilt behouden, heeft u de onderstaande producten nodig. Het is het beste om het koper te vernissen of lakken direct nadat het geplaatst is. Dat voorkomt veel poetswerk. Eerst moeten alle vlekken van vingers en soldeervloeistof worden weggepoetst. Daarna moet het koper worden ontvet met thinner.

Nu is het koper klaar om vernist te worden. Voor het vernissen is het noodzakelijk om een middel te gebruiken dat geschikt is voor metalen. De meeste laksoorten zijn alleen geschikt voor een houten ondergrond. Wij adviseren u voor het beste resultaat de juiste verfroller en kwast te gebruiken.

Wij kunnen ook een offerte maken voor het aanbrengen van een vernislaag.

Koperpoets

KP175B
Bestel
Koperpoets
Koperpoets 175ml

Voordat het koper in de vernis gezet kan worden, moeten eerst alle vlekken worden weggepoetst. Dit kan het beste meteen na het aanbrengen van de goot of de regenpijpen plaatsvinden.

Het koperpoets aanbrengen op een katoenen doek en vervolgens kan de goot of de regenpijp worden ingewreven, totdat de (zwarte) vlekken verdwenen zijn.

Daarna kan het worden uitgewreven met een schone zachte doek.

Koper ontvetter

KOTH1000
Bestel
Thinner 1000ml

Direct nadat het koper is gepoetst moet het oppervlak vetvrij worden gemaakt.

Een klein beetje thinner aanbrengen op een schone doek en daarmee het oppervlak inwrijven.

Koper vernis

KVMZL750
Bestel
Koper vernis
Lak t.b.v. koper 750ml

Het vernis kan met een kwast of een rollertje worden aangebracht. Gebruik daarvoor een goede kwast of een vilt-rollertje.

Het vernis rustig doorroeren, zodat er geen belletjes ontstaan. Het verbruik is 13m²/liter

Het vernis droogt snel, dus voor het beste resultaat niet teveel over hetzelfde gedeelte strijken.

Wij kunnen ook een offerte maken voor het aanbrengen van een vernislaag.