Zinken dakgoot

Zinken dakgoot kopen

Zinken dakgoten zijn een zeer belangrijk onderdeel van een gebouw. Als een zinken dakgoot niet goed is, kan dat voor zeer grote schades zorgen.

Wij proberen via onze website zo goed mogelijk aan te geven hoe een goot geselecteerd moet worden en hoe de zinken dakgoot gemonteerd moet worden.

Belangrijk is dat de gootdelen op een degelijke manier aan elkaar worden gemaakt. Zinken dakgoten worden over het algemeen aan elkaar gesoldeerd, maar er komen langzamerhand meer producten op de markt waarmee een zinken dakgoot aan elkaar kan worden gemaakt.

Zink verwerken kan vaak worden vergeleken met papier. Om papier aan elkaar te lijmen moet er altijd overlap zijn en de sterkte van de verbinding hangt af van de lijm tussen de twee te verlijmen (te solderen) delen. Bij het verlijmen van papier moet er een dunne lijmlaag worden aangebracht en dan worden de twee delen op elkaar geplakt. Bij het solderen van zink worden de twee delen eerst over elkaar gelegd en daarna wordt het verbonden met soldeertin. Uiteindelijk gaat het ook hier om een dunne laag soldeertin tussen de twee delen die op elkaar liggen.

Zinken dakgoten moeten zeker 40 jaar meegaan. Daarom is het ook heel belangrijk om rekening te houden met uitzetting en krimp. Zinken goten veranderen continu van lengte. 's Nachts kan het vrij koud zijn, terwijl 's middags de zon weer op de goot kan staan te branden. Door het temperatuurverschil zet de zinken dakgoot uit, of krimpt de goot.

Voor meer informatie kunt u verder kijken op onze website, maar u kunt ook contact met ons opnemen: info@vankopertotzink.nl

Zinken Dakgoot kopen