Zinken dakgoot voor een schuurtje of een blokhut

Kleine goten voor een schuurtje, blokhut, of overkapping

Zinken goten voor kleine daken, zoals die van een schuur of een blokhut, zijn er in twee modellen, nl: bakgoten en mastgoten. Dat is de eerste keuze die gemaakt moet worden en hierbij gaat het alleen om persoonlijke voorkeur.

Zinken mastgoot voor een schuur of een blokhut

Mastgoot M280

Kleine zinken mastgoten (halfronde goten)

De mastgoot M250 en de M280 die we in ons assortiment hebben, zijn één van de kleinste zinken mastgoten.

Hiervoor hebben we drie verschillende soorten gootbeugels.

Gootbeugels die vastgemaakt worden op het dakbeschot. (deze kunnen worden aangepast aan de dakhelling)

Muurbeugels die vastgemaakt worden aan de muur/wand

De gootbeugels hebben een lip, of een klang, aan de voorkant. De beugels met een lip komt het meest voor. De goot wordt zo gemonteerd, dat de lip van de beugel in de kraal terecht komt. Hierdoor kan de goot niet opwaaien. Om er voor de zorgen dat deze lip van de zinken mastgoot in de kraal terecht komt, moet de goot met een draaiende beweging in de gootbeugels worden geplaatst (klik op de foto in deze alinea voor meer informatie). Om deze draaiende beweging te kunnen maken moet de onderste rij dakpannen naar boven worden geschoven om ruimte te maken. Als de zinken goot in de gootbeugels ligt, kunnen de pannen worden terug geschoven.

Bij een schuur, blokhut, of overkapping geeft deze methode nog wel eens problemen. Veel daken van schuurtjes of blokhutten zijn afgewerkt met een golfplaten dak, dakshingles, etc. Deze dakbedekingssoorten liggen vast op het dak waardoor, er geen ruimte kan worden gemaakt voor het monteren van de goot. Voor deze situatie hebben we gootbeugels met een klang aan de voorkant. Deze klang is flexibel en kan, nadat de zinken mastgoot is geplaatst, om de kraal worden gebogen (klik op de foto in deze alinea voor meer informatie).

Deze mastgoten kunnen aan elkaar worden gesoldeerd of gelijmd en wij kunnen de kopschotten en het uitloopje van tevoren voor u in de zinken bakgoot solderen.

Offerte aanvragen

  • Gerelateerde Producten

Zinken bakgoot voor een schuur of een blokhut

Bakgoot B30

Kleine zinken bakgoten

De kleinste bakgoot die we in ons assortiment hebben is de bakgoot B30. Deze goot heeft een bodembreedte van 12cm.

Hiervoor hebben we drie verschillende soorten gootbeugels.

Gootbeugels die vastgemaakt worden op het dakbeschot. (deze kunnen worden aangepast aan de dakhelling)

Muurbeugels die vastgemaakt worden aan de muur/wand

Renovatiebeugels die eveneens vastgemaakt worden aan de muur/wand.

Deze bakgoten kunnen aan elkaar worden gesoldeerd of gelijmd en wij kunnen de kopschotten en het uitloopje van tevoren voor u in de zinken bakgoot solderen.

Offerte aanvragen

  • Gerelateerde Producten