Koperen Bladafscheider

Koperen bladvanger

Koperen bladvangers of loofafscheiders zijn er in drie verschillende diameters, nl: 60mm, 80mm en 100mm. Er zijn ook koperen bladvangers vierkant leverbaar voor een vierkante koperen regenpijp.

De koperen bladvanger wordt in de regenpijp geplaatst. Meestal helemaal onderaan de koperen regenpijp, zodat het goed zichtbaar is of er blad op het roostertje ligt en dat het er eenvoudig uit te halen is. Dat is ook meteen het voordeel van een koperen bladvanger t.o.v. het koperen boldraadrooster. Bij gebruik van koperen boldraadroosters moet er regelmatig in de goot worden gekeken om te zien of er veel blad tegen het rooster ligt.

In gebieden waar veel loof en/of naaldbomen staan is het wel raadzaam om zowel koperen boldraadroosters in de goot te plaatsten als koperen bladvangers in de regenpijp.

Een koperen bladvanger kan ook in een bestaande regenpijp woorden geplaatst. Meestal is er een verbindingsmof, of een schuifmof nodig om de bladvanger te plaatsen. Er moet daarvoor een klein stuk regenpijp worden weggehaald. Dit stuk kan er eenvoudig tussenuit worden gezaagd. De lengte van dit stuk is gelijk aan de lengte van de bladvanger zonder het opgetrompte gedeelte aan de bovenkant van de koperen bladvanger.

De beugels van de bestaande koperen regenpijp moeten worden losgedraaid. Vervolgens moet er gekeken worden of de hele buis genoeg ruimte aan de bovenkant heeft om het geheel iets op te lichten. Als er voldoende ruimte is kan de verbindingsmof in de onderste buis worden geplaatst en daarna kan de koperen bladvanger in de verbindingsmof worden geschoven. Als dit is gelukt kan het bovenste deel van de regenpijp in het opgetromte deel van de koperen bladvanger worden geschoven.

Als er geen ruimte is om het bovenste deel van de buis op te lichten, moet er een schuifmof worden geplaatst i.p.v. een verbindingsmof. Een schuifmof biedt precies genoeg ruimte om de koperen bladvanger te plaatsen.

Voor meer informatie over het plaatsen van een koperen bladvanger kunt u ons mailen. info@vankopertotzink.nl

Koperen bladafscheider