Zinken Bladafscheider

Zinken bladvanger of loofafscheider voor een ronde zinken regenpijp

Zinken bladvangers of loofafscheiders zijn er in vier verschillende diameters, nl: 60mm, 70mm, 80mm en 100mm. Er zijn ook bladvangers vierkant leverbaar voor vierkante zinken regenpijpen.

De zinken bladvanger wordt in de regenpijp geplaatst. Meestal helemaal onderaan de zinken regenpijp, zodat het goed zichtbaar is of er blad op het roostertje ligt en dat het er eenvoudig uit te halen is. Dat is ook meteen het voordeel van een zinken bladvanger t.o.v. het verzinkte of rvs boldraadrooster. Bij gebruik van verzinkte of rvs boldraadroosters moet er regelmatig in de goot worden gekeken om te zien of er veel blad tegen het rooster ligt.

In gebieden waar veel loof en/of naaldbomen staan is het wel raadzaam om zowel verzinkte of rvs boldraadroosters in de goot te plaatsten als zinken bladvangers in de regenpijp.

Een zinken bladvanger kan ook in een bestaande regenpijp woorden geplaatst. Meestal is er een verbindingsmof, of een schuifmof nodig om de bladvanger te plaatsen. Er moet daarvoor een klein stuk regenpijp worden weggehaald. Dit stuk kan er eenvoudig tussenuit worden gezaagd. De lengte van dit stuk is gelijk aan de lengte van de bladvanger zonder het opgetrompte gedeelte aan de bovenkant van de zinken bladvanger.

De beugels van de bestaande zinken regenpijp moeten worden losgedraaid. Vervolgens moet er gekeken worden of de hele buis genoeg ruimte aan de bovenkant heeft om het geheel iets op te lichten. Als er voldoende ruimte is kan de verbindingsmof in de onderste buis worden geplaatst en daarna kan de zinken bladvanger in de verbindingsmof worden geschoven. Als dit is gelukt kan het bovenste deel van de regenpijp in het opgetromte deel van de zinken bladvanger worden geschoven.

Als er geen ruimte is om het bovenste deel van de zinken buis op te lichten, moet er een schuifmof worden geplaatst i.p.v. een verbindingsmof. Een schuifmof biedt precies genoeg ruimte om de zinken bladvanger te plaatsen.

Voor meer informatie over het plaatsen van een koperen bladvanger kunt u ons mailen: info@vankopertotzink.nl

Zinken bladafscheider