Zinken Regenpijp

Zinken regenpijpen kopen en monterenZinken Regenpijp

Zinken regenpijpen zijn er in vier verschillende diameters, nl: 60mm, 70mm, 80mm en 100mm. De meest voorkomende diameter is 80mm. Er zijn ook afwijkende diameters, maar deze worden meestal op bestelling geproduceerd.

De Zinken regenpijp van 80mm wordt veelal gebruikt bij de gemiddelde woning. Als er weinig afvoermogelijkheden zijn wordt er gekozen voor een regenpijp van 100mm. Verder hebben we ook steeds meer te maken met hevige regenbuien en om die reden wordt er ook steeds vaker gekozen voor een zinken buis van 100mm.

Voor schuren en afdakjes wordt naast de zinken regenpijp van 80mm ook 60mm veel gebruikt. Buizen van 70mm worden minder veel gebruikt in nieuwbouw situaties, maar wel bij renovatie. Zinken buizen van 70mm worden alleen voor de Nederlandse markt geproduceerd. In stedelijke gebieden komt deze diameter veel voor. Het assortiment van 70mm is wel beperkt. Er zijn bijvoorbeeld alleen zinken verstekbochten leverbaar voor deze regenpijp.

De artikelen die nodig zijn voor het bestellen van een complete zinken regenpijp zijn de volgende:

Zinken regenpijpen zijn eenvoudig te monteren. Er hoeft bijvoorbeeld niet gesoldeerd te worden. De buizen en hulpstukken worden eenvoudig in elkaar geschoven.

Naast de zinken regenpijp heeft u beugels nodig. De zinken beugels zijn leverbaar met een moer, waar een schroefpen in gedraaid kan worden. Er moet dan een gat van 12mm worden geboord en daarin kan de plug worden geplaatst. De beugels kunnen hierna worden gemonteerd.

Voordat de regenpijp in de beugels wordt geplaatst, moeten de overschuifwrongen om de buis worden geschoven. Deze komen ter hoogte van de beugels. De beugels worden om de wrongen gesloten.

Verder moet er gekeken worden naar de diameter van de PVC buis, die zich in de grond bevindt. Als deze gelijk is aan de diameter van de zinken buis, hoeft er alleen een verbindingsmof worden geplaatst. Zorg ervoor dat het PVC net onder de grond blijft en het zink net boven de grond. Als de diameter van de PVC buis iets kleiner is dan de zinken buis, kunt u een verloopstuk bestellen. Bijvoorbeeld van 80mm naar 70mm. Als de diameter van de PVC buis groter is kunt u een PVC verloopring gebruiken.

Zinken regenpijpen en hulpstukken worden in elkaar geschoven. Het lastige is dat er, voor een mooi resultaat, naar onder en naar boven geschoven zou moeten worden. Dit is te realiseren door gebruik te maken van een zinken schuifmof i.p.v. een verbindingsmof. Deze schuifmof wordt onderaan de zinken regenpijp geplaatst en dient tegelijk als verbindingsstuk met de PVC buis.

Als u, met de zinken regenpijp, rechtstreeks van de uitloop van de goot naar beneden zou gaan, komt de buis vaak te ver van de muur af te staan. Om die reden zijn er twee bochten nodig, zodat de buis langs de muur geleid kan worden. Er kan voor het maken van een grote sprong (van de afvoer naar de muur) een stukje buis tussen de bochten worden geplaatst. De zinken bochten zijn zo gemaakt dat het stukje buis aan één kant niet opgetrompt hoeft te zijn.

Wilt u het monteren uitbesteden? Neem contact met ons op voor een prijsopgave. info@vankopertotzink.nl

Zinken regenpijpen