Soldeerstaven

Staafsoldeer voor zink en koper.

meer info

Staafsoldeer t.b.v. zink

ZSS
Kwantum korting!!
Bestel
Staafsoldeer
Driehoekige soldeerstaven voor zink

Bij het kiezen van de juiste soort soldeermetaal, gaat het vooral om persoonlijke voorkeur. Het meest gebruikte staafsoldeer is de driehoekige staaf 40/60.

Deze driehoekige staven zijn 250 gram per staaf.

Wij schatten het verbruik van het staafsoldeer in op zo'n 250 gram per meter. Tel dus de lengte van alle soldeernaden op en schat zo de juiste hoeveelheid staafsoldeer in.

  • Gerelateerde Producten

Staafsoldeer 97/3 t.b.v. koper

KSS973250
Bestel
Staafsoldeer
Soldeerstaven voor koper

Eén soldeerstaaf voor koper is 250 gram. De soldeerstaven voor koper zijn rond, of driehoekig.

Wij schatten het verbruik op 250 gram staafsoldeer per meter. Tel dus de lengte van alle soldeernaden bij elkaar op en reken de benodigde hoeveelheid soldeerstaven uit.

Een veel voorkomend probleem bij koperen goten is dat de soldeernaden oplossen. Koperen goten gaan wel 80 jaar mee, maar de soldeernaden beginnen soms na enkele jaren al te lekken.

Dit probleem kan worden voorkomen door de soldeernaden kathodisch te beschermen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

  • Gerelateerde Producten

Informatie over soldeerstaven

Staafsoldeer voor zink en koper

Voor het solderen van zink en koper zijn er soldeerstaven.

Soldeerstaven zijn er in twee vormen, nl: platte staven en driehoekige staven. Verder zijn er verschillende legeringen in de handel. Men spreekt over een legering als twee verschillende metalen in vloeibare vorm zijn samengevoegd. Bij het staafsoldeer voor zink zijn dat tin en lood. Staafsoldeer 40/60 bestaat uit 40% tin en 60% lood.

Welk materiaal gebruikt moet worden is een persoonlijke voorkeur. Het is zelfs zo dat dit per streek verschilt. In het noorden van het land wordt veel met driehoekige staven van 50/50 gesoldeerd en in het zuiden met driehoekige staven 40/60. Dat zelfde geld ook voor de vorm, iemand gebruikt wat hij prettig vindt, of vaker nog, wat hij gewend is.

Voor het solderen van koper is er een speciaal staafsoldeer. Dit is een legering van 97% tin en 3% koper. Het staafsoldeer voor koper mag beslist geen lood bevatten!! Soldeer dus nooit met staafsoldeer voor zink, een koperen goot. Soms laten de soldeernaden binnen twee jaren al los, terwijl een koperen goot normaal pas na 70 á 80 jaar vervangen hoeft te worden.

Terug