Loden NoodoverstortenLoden noodoverstort

Loden, Aluminium en RVS noodoverstorten op maat

Loden noodoverstorten worden geplaatst om water van een plat dak af te voeren als de gebruikelijke afvoeren het volume niet meer aan kunnen. Als het water op een plat dak niet wordt afgevoerd, neemt het gewicht zeer snel toe. Hierdoor zou het dak kunnen instorten.

Een loden noodoverstort wordt vaak aan de dakrand geplaatst. De pijp steekt buiten de gevel, maar er wordt geen afvoerpijp op aangesloten. Als er verstoppingen zijn in het normale afvoersysteem zal het water uiteindelijk via de noodoverlopen van het dak af stromen. Dit is aan de buitenkant duidelijk waarneembaar en is dus tevens een teken dat er problemen zijn in het afvoersysteem.

Noodoverlopen worden vrijwel altijd op maat gemaakt. Ze worden van lood, RVS of van aluminium gemaakt. De levertijd van de noodoverlopen is ca. 1 week. Voor noodoverlopen in een ral kleur, geldt een langere levertijd.

Om een noodoverloop te bestellen zijn de volgende gegevens belangrijk: Van welk materiaal moet de noodoverloop gemaakt worden. Wat moet de lengte, de breedte en de hoogte van de afvoerpijp worden. Wat is de hoogte van de afvoerpijp t.o.v. het dakvlak. Vaak is dit 3cm. Er kan in dit geval dus nooit meer dan 3cm. water op het dakvlak blijven staan. Wordt de noodoverloop tegen een mastiekschroot geplaatst, of rechtstreeks tegen de dakopstand.

Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen.

Loden Noodoverstort

Loden, Aluminium en RVS noodoverstorten op maat

Om een noodoverloop te bestellen zijn de volgende gegevens belangrijk:

Van welk materiaal moet de noodoverloop gemaakt worden.

Wat moet de lengte, de breedte en de hoogte van de afvoerpijp worden.

Wat is de hoogte van de afvoerpijp t.o.v. het dakvlak. Vaak is dit 3cm. Er kan in dit geval dus nooit meer dan 3cm. water op het dakvlak blijven staan.

Wordt de noodoverloop tegen een mastiekschroot geplaatst, of rechtstreeks tegen de dakopstand.

Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen.

Offerte aanvragen