Koperen TapeindKoperen tapeind voor een mastgoot

Koperen Tapeind (Steekpijp) voor mastgoten.

Tapeinden worden in de goot gesoldeerd om er voor te zorgen dat het water van de goot in de regenpijp terecht komt. Het is een rond pijpje met een kraagje aan de bovenkant. Eerst moet er een gat in de goot worden geboord of geknipt. Daarna wordt het tapeind van boven door het gat gestoken en kan vervolgens met het "kraagje" aan de goot worden gesoldeerd.

Een tapeind voor een bakgoot is aan de bovenkant vlak en een tapeind voor een mastgoot is aan de bovenkant ovaal.

Voor goten die in beugels worden geplaatst worden meestal de korte tapeinden gebruikt. Als de goot in een houten bak wordt geplaatst zijn de lange tapeinden makkelijker. Langere tapeinden zijn op aanvraag leverbaar.

Wij kunnen ook goten leveren, waarbij het tapeind al in de goot gesoldeerd is.

Koperen tapeind t.b.v. mastgoot

KTM
Bestel
Koperen Tapeind (Steekpijp) voor mastgoten

Tapeinden zijn leverbaar in verschillende diameters en verschillende lengtes. De diameter moet passen bij de diameter van de regenpijp. Een tapeind is altijd kleiner de aangegeven maat, zodat deze in de bijbehorende regenpijp past. Voor een regenpijp met een diameter van 80mm is een tapeind van 80mm nodig en niet één van 70mm, zoals vaak gedacht wordt.

Voor een goot die in beugels geplaatst wordt is het in veel gevallen voldoende om een tapeind van 9cm te gebruiken. Neem voor langere tapeinden contact met ons op.

Tapeinden kunnen door ons in de goot worden gesoldeerd. Houdt wel rekening met een iets langere levertijd.

Bestel het aantal benodigde lengtes goot en het aantal benodigde tapeinden. Bestel vervolgens hier het aantal dat we moeten solderen. Geef in de tekst de afstand aan tussen het uiteinde van de goot en de plaats waar het tapeind gesoldeerd moet worden. Geef ook aan of het van links, of van rechts is. Links of rechts wordt bepaald als je vanuit de tuin naar de goot kijkt. De plaats waar het tapeind gesoldeerd moet worden is de hartmaat (het middelpunt van het tapeind).

  • Gerelateerde Producten