Koperen Bakgoten

De twee meest voorkomende bakgoten.bakgoten koper

meer informatie

Koperen bakgoot B37

KBG373007
Bestel
Bakgoten B37 in koper.

De B37 en B44 goten worden veel toegepast bij woningen.

De breedte van de bodem van deze B37 goot is 16cm. De andere afmetingen van deze goot staan op de pagina: "Dakgoot informatie". De bakgoten zijn standaard 3 meter.

We kunnen de goten ook met ingesoldeerde kopschotten en/of tapeind leveren. Heeft u montagehulp nodig?

De goten kunnen het beste van links naar rechts worden gelegd.

  • Gerelateerde Producten

Koperen bakgoot B44

KBG443007
Bestel
Bakgoten B44 in koper.

De B37 en B44 goten worden veel toegepast bij woningen.

De breedte van de bodem van deze B44 goot is 21cm. De afmetingen van deze goot staan op de pagina: "Dakgoot informatie". De bakgoten zijn standaard 3 meter.

We kunnen de goten ook met ingesoldeerde kopschotten en/of tapeind leveren. Heeft u montagehulp nodig?

De goten kunnen het beste van links naar rechts worden gelegd.

  • Gerelateerde Producten

Informatie over Koperen Bakgoten

De twee meest voorkomende bakgoten.

De twee meest voorkomende bakgoten (vierkante goten) voor beugels, zijn de B37 en B44 goot. Tekeningen van de verschillende goten staan ook op de pagina "Dakgoot informatie".

De standaard lengte van deze goten is 3 meter en de materiaaldikte is 0,7mm. De goten kunnen op aanvraag ook geleverd worden van koper met een dikte van 0,8mm en 1mm. Bij monumentale gebouwen is dit meestal vereist.

Koperen goten zijn aanzienlijk duurder dan zinken goten. Het is bij de overweging tussen koper en zink goed te bedenken dat een koperen goot wel 80 jaar meegaat. Een zinken goot moet bij normale omstandigheden na ongeveer 25 jaar vervangen worden.

Voor het aan elkaar solderen van twee gootdelen moet er een overlap zijn van 10 tot 15 mm. Het is belangrijk dat de twee gootdelen strak over elkaar komen te liggen, alleen dan kan het soldeertin goed tussen de beide gootdelen vloeien tijdens het solderen. Er staan een aantal filmpjes op youtube over solderen. Wat opvalt is dat iedereen een eigen manier van solderen heeft. Het belangrijkste van het solderen is dat het soldeertin goed vloeit tussen de twee delen die elkaar overlappen. Voor het solderen van koperen goten is er een speciale soort soldeertin.

Deze standaard goten kunnen wij ook leveren met ingesoldeerde kopschotten en ingesoldeerde tapeinden. Er dient aangegeven te worden of het kopschot (of expansieschot) links of rechts ingesoldeerd moet worden en op welke plaats het tapeind moet komen.

Als de bakgoot voor beugels die u zoekt, niet op onze website vermeld staat neem dan contact met ons op. Elke goot is op maat te maken.

Goten worden met ons eigen transport geleverd. De bezorgkosten nemen af naarmate het orderbedrag hoger wordt.

Terug