Koperen RegentonvullersKoperen regentonvuller

Koperen regentonkleppen, regentonvullers en regentonvulautomaten zijn leverbaar voor koperen regenpijpen van 80mm en 100mm.

Op deze pagina staan de mogelijkheden om regenwater op te vangen vanuit een ronde koperen regenpijp.

De regentonklep kan op de gewenste hoogte in de koperen regenpijp worden geplaatst. Als de klep openstaat schept deze als het ware het stromende water uit de regenpijp. Als de regenton vol is kan de klep éénvoudig met de hand worden gesloten.

De regentonvulautomaat moet op de juiste hoogte naast de regenton worden gemonteerd. Deze vult de regenton tot een bepaalde hoogte en daarna laat die het water weer door naar de hemelwaterafvoer. De regenton is dus vrijwel altijd op het gewenste niveau en je hoeft geen kleppen open of dicht te doen.

De regentonklep, regentonvuller, of de regentonvulautomaat kan ook in een bestaande koperen regenpijp worden geplaatst. Bij de regentonvulklep en de koperen regentonvulautomaat is er in die situatie een koperen verbindingsmof nodig. Bij de regentonvuller is geen verbindingsmof nodig.

Koperen Regentonvuller

KRVR
Bestel
Regentonvullers 60 mm, 80mm en 100mm met vaste aansluitpijp

Deze koperen regentonvuller zorgt ervoor dat de ton tot een bepaald niveau wordt gevuld.

De regentonvuller moet aan de bovenkant van de regenton worden aangesloten. Als het waterniveau boven het aansluitpijpje uitstijgt, zal het water weer terugstromen naar de koperen regenpijp, waardoor de regenton nooit zal overstromen.

De diameter van het aansluitpijpje is: 40mm, de lengte is 25cm

Om de regentonvuller waterdicht aan te sluiten op de regenton, kan er gebruik worden gemaakt van een valpijpmanchet 40mm, of van zinklijm.


De totale lengte van de koperen regentonvuller is 28cm en de afzonderlijke onderdelen schuiven zo'n 5cm in elkaar.
  • Gerelateerde Producten

Koperen Regentonklep met greep

KRKR
Bestel

Regentonklep 80mm en 100mm

met greep

Een regentonklep is een mooie accessoire om op een eenvoudige manier het regenwater op te vangen.

Naast de standaard regentonklep is er ook één met een bladrooster aan de binnenkant. Met dit type wordt het blad altijd opgevangen, ook als de klep dicht is.

Een koperen regentonklep kan ook in een bestaande koperen regenpijp worden geplaatst. Er is dan wel een koperen verbindingsmof nodig.

  • Gerelateerde Producten

Koperen Regentonklep met verdekte greep

KRKR
Bestel
Regentonklep 80mm

Een regentonklep met een verdekte greep is een mooie accessoire om op een eenvoudige manier het regenwater op te vangen.

Naast de standaard regentonklep is er ook één met een bladrooster aan de binnenkant. Met dit type wordt het blad altijd opgevangen, ook als de klep dicht is.

Een koperen regentonklep kan ook in een bestaande koperen regenpijp worden geplaatst. Er is dan wel een koperen verbindingsmof nodig.

  • Gerelateerde Producten

Koperen regentonvulautomaat

KRTVA
Bestel
Regentonvuller van koper

Deze koperen regentonautomaat vult uw regenton tot het gewenste volume. Om dat te realiseren moet de regentonvuller op de juiste hoogte in de koperen regenpijp worden geplaatst. Hierna zal de regenton niet meer overstromen.

Er wordt een flexibele slang met de regentonautomaat meegeleverd en deze kan op de regenton worden aangesloten.

Het voordeel van de flexibele slang t.o.v. een vaste verbinding is dat het eenvoudig op de regenton kan worden aangesloten. Verder kunnen de verschillende materialen (koperen regenpijp t.o.v. een houten of kunststof regenton) onafhankelelijk van elkaar uitzetten en krimpen, zonder dat er lekkage ontstaat.

Als de regentonvulautomaat in een bestaande koperen regenpijp moet worden geplaatst, is er een verbindingsmof nodig.

  • Gerelateerde Producten

Afdichtingsrubber t.b.v. regentonvuller

AFDR
Bestel
Afdichtingsrubber voor een regentonvuller

Dit afdichtingsrubber kan ook apart worden besteld voor een bestaande regentonvuller.

Koperen regentonvulautomaat met vlotter

KRTVAM
Bestel

Mechanische koperen regentonvulautomaat

Koperen regentonvulautomaat met een mechanische werking.

De regentonvulautomaat wordt door een vlotter, die zich in de regenton bevindt, bediend. Als het waterpeil is gezakt, wordt er een buis in de regentonvulautomaat aangetrokken, zodat het water via de klep de regenton in stroomt.

Als het water op peil is, komt de buis in de regentonvulautomaat weer recht naar beneden te hangen en stroomt het water via de regenpijp weg.

De totale lengte van de koperen regentonklep is 40cm en de afzonderlijke onderdelen schuiven zo'n 5cm in elkaar.

  • Gerelateerde Producten