Koperen WrongenWrong van Koper

Koperen overschuifwrongen en losse wrongen, voor een ronde regenpijp.

In het verleden werden er alleen koperen buizen met een maximale lengte van 1 meter verkocht. Om te voorkomen dat een stuk buis zou wegzakken, werd er onder en boven de beugel een wrong op de buis gesoldeerd. Daardoor ontstond er een verdikking om de beugel, zodat het stuk buis op z'n plek bleef. Tegenwoordig zijn wrongen niet meer nodig, omdat de buis op langere lengtes kan worden geleverd en de buis zo is gemaakt dat het niet kan wegzakken. Ze worden nu alleen nog voor de sier geplaatst, om een authentieke stijl te creƫren.

De meest gebruikte wrong is de overschuifwrong. Deze is snel en eenvoudig te monteren en het beeld is vrijwel hetzelfde als bij de ouderwetse soldeerwrong. Aan een overschuifwrong hoeft niet te worden gesoldeerd. De losse wrong en de wrongen op een spiraal worden wel, net als vroeger. op de koperen buis gesoldeerd. Wrongen zijn er voor zowel een ronde als een vierkante koperen buis.

Koperen overschuifwrong

KWOR
Bestel

Koperen overschuifwrong


De overschuifwrong is gemaakt om snel een eenvoudig te kunnen plaatsen.

Deze wordt om de buis geschoven en vervolgens wordt de buis, met de wrongen, tegen de muur in de opengeklapte beugels geplaatst. De beugels worden gesloten en de buis hangt op z'n plaats.

  • Gerelateerde Producten

Koperen losse wrong

KWER
Bestel
Koperen enkele wrong
Losse koperen wrong

Deze losse wrongen worden om de buis geschoven en vervolgens, net onder en net boven de plaats waar de beugel komt, vast gesoldeerd.

Een overschuifwrong heeft dezelfde authentieke uitstraling als de losse wrong, maar is veel eenvoudiger te monteren.

  • Gerelateerde Producten