Zinken Expansiestuk/-band

Expansiestukken en Expansieband voor Mastgoten.

meer informatie

Zinken expansiestuk t.b.v. mastgoot

ZEBM
Bestel
Expansiestuk voor mastgoot.

Zinken expansiestuk met rubber en kraalrand. Deze expansiestukken zijn op maat gezet t.b.v. de standaard goten voor in gootbeugels.

Expansieband voor goten die in een houten bak worden geplaatst moeten op maat worden gemaakt. Neem voor het bestellen van deze expansiestukken op maat contact met ons op.

Expansieband mag ondanks de verbeterde kwaliteit en de fabrieksgarantie van 10 jaar, niet altijd worden toegepast bij monumentale gebouwen. In plaats van expansieband moet er gebruik worden gemaaakt van separatieschotten en een separatieschuif.

  • Gerelateerde Producten

Zinken expansieband op rol

Feyts
ZER
Bestel
Expansieband op rol, breedte 300mm

Van de expansieband op rol kunnen allerlei modellen expansiestukken worden gemaakt. het expansieband kan worden afgeknipt en met behulp van een zetbank op maat worden gezet.

Expansieband met een dikte van 0,8mm wordt het meest gebruikt, omdat ook de meeste goten van 0,8mm zink worden gemaakt. Voor goten die gemaakt zijn van zink met een dikte van 1mm hebben we het dikkere expansieband.

Expansieband mag ondanks de verbeterde kwaliteit en de fabrieksgarantie van 10 jaar, niet altijd worden toegepast bij monumentale gebouwen. In plaats van expansieband moet er gebruik worden gemaakt van separatieschotten en een separatieschuif.

Zinken kraalstuk voor expansieband

Feyts
ZKREX
Bestel
Zinken kraalstuk
Kraalstuk voor expansieband

Bij een expansieband op maat voor standaard goten wordt het kraalstuk meegeleverd. Bij expansieband op een rol moeten de kraalstukken er los worden bij besteld.

Bij een expansieband voor een goot die in een houten bak wordt geplaatst, wordt het kraalstuk ook op maat gemaakt.

Informatie over zinken expansiestuk/-band

Expansiestukken en Expansieband voor Mastgoten

Expansieband en expansieband op maat voor bakgoten, zijn bedoeld om op een makkelijke manier een onderbreking in de goot te maken.

Bij het aanleggen van een goot, dient er rekening te worden gehouden met uitzetting en krimp. Vaak moet er om de 6 meter lengte een onderbreking in de goot worden gemaakt, anders kan de goot door het uitzetten veel schade veroorzaken.

Er kan op twee manieren een onderbreking in de goot worden gemaakt. Ten eerste door gebruik te maken van een "expansiestuk met rubber" en ten tweede d.m.v. twee separatieschotten en een separatieschuif. De methode met twee expansieschotten en een separatieschuif staat op de pagina hiervoor.

Een expansiestuk wordt gemaakt door twee lengtes goot, net als in de normale situatie, in elkaar te schuiven. Als de goot aan elkaar gesoldeerd zou worden is die overlapping 1cm, maar in dit geval moeten ze 3cm overlappen. Vervolgens wordt het expansieband in de goot gelegd en met één kant links van de overlapping vast gesoldeerd en met de andere kant rechts van de overlapping vast gesoldeerd. Het rubber kan nu het uitzetten en krimpen opvangen. Het expansieband moet met de ribbels (op het rubber) naar boven worden geplaatst. Bij het expansieband op maat van de goot, wordt een kraalstuk geleverd. Dit kraalstuk wordt aan de voorkant ter hoogte van het expansieband over de goot geplaatst. Deze wordt vervolgens aan één kant aan de goot vast gesoldeerd.

Terug