Zinken Regentonvullers

Zinken regentonkleppen en regentonvulautomaten zijn leverbaar voor zinken regenpijpen van 80mm en 100mm.

Op deze pagina staan de mogelijkheden om regenwater op te vangen vanuit een ronde zinken regenpijp. De regentonklep, of vulautomaat kan op de gewenste hoogte in de zinken regenpijp worden geplaatst.

Als de regentonklep open staat schept deze als het ware het stromende water uit de regenpijp. Als de regenton vol is kan de klep éénvoudig met de hand worden gesloten. Bij een regentonautomaat wordt de regenton automatisch tot het gewenste volume gevuld.

De regentonklep, of vulautomaat kan ook in een bestaande zinken regenpijp worden geplaatst. Hiervoor is wel een zinken verbindingsmof nodig.

Zinken Regentonvuller

ZRVR
Bestel
Zinken regentonvuller met vaste aansluitpijp

Deze zinken regentonvuller zorgt ervoor dat de ton tot een bepaald niveau wordt gevuld.

De regentonvuller moet aan de bovenkant van de regenton worden aangesloten. Als het waterniveau boven het aansluitpijpje uitstijgt, zal het water weer terugstromen naar de zinken regenpijp, waardoor de regenton nooit zal overstromen. De diameter van het aansluitpijpje is: 40mm, de lengte is 25cm

Om de regentonvuller waterdicht aan te sluiten op de regenton, kan er gebruik worden gemaakt van een afdichtingsrubber. Dit afdichtingsrubber kan gebruikt worden voor het aansluiten van de zinken, of koperen regentonvuller op de regenton. De buitendiameter van dit rubber is 50mm.

De totale lengte van de zinken regentonvuller is 28cm en de afzonderlijke onderdelen schuiven zo'n 5cm in elkaar.
  • Gerelateerde Producten

Afdichtingsrubber t.b.v. regentonvuller

AFDR
Bestel
Afdichtingsrubber voor een regentonvuller

Dit afdichtingsrubber kan ook apart worden besteld voor een bestaande regentonvuller.

Zinken regentonklep met verdekte greep

ZRTKR
Bestel
Regentonklep 80mm

Een regentonklep met een verdekte greep is een mooi accessoire om op een eenvoudige manier het regenwater op te vangen. De klep is eenvoudig te openen.

Naast de standaard regentonklep is er ook één met een bladrooster aan de binnenkant. Met dit type wordt het blad altijd opgevangen, ook als de klep dicht is.

Een zinken regentonklep kan ook in een bestaande zinken regenpijp worden geplaatst. Er is dan wel een zinken verbindingsmof nodig. De lengte is 31,5cm

  • Gerelateerde Producten

Zinken regentonklep met greep

ZRTKR
Bestel
Regentonklep 80mm en 100mm

Een regentonklep is een mooi accessoire om op een eenvoudige manier het regenwater op te vangen.

Naast de standaard regentonklep is er ook één met een bladrooster aan de binnenkant. Met dit type wordt het blad altijd opgevangen, ook als de klep dicht is.

Een zinken regentonklep kan ook in een bestaande zinken regenpijp worden geplaatst. Er is dan wel een zinken verbindingsmof nodig. De lengte is 40cm

  • Gerelateerde Producten

Zinken Regentonvulautomaat

ZRTVAR
Bestel
Automatische regentonvuller

Deze zinken regentonautomaat vult uw regenton tot het gewenste volume. Omdat te realiseren moet de regentonvuller op de juiste hoogte in de zinken regenpijp worden geplaatst. Hierna zal de regenton niet meer overstromen.

Er wordt een flexibele slang met de regentonautomaat meegeleverd en deze kan op de regenton worden aangesloten.

Het voordeel van de flexibele slang t.o.v. een vaste verbinding is dat het eenvoudig op de regenton kan worden aangesloten. Verder kunnen de verschillende materialen (zinken regenpijp t.o.v. een houten of kunststof regenton) onafhankelijk van elkaar uitzetten en krimpen, zonder dat er lekkage ontstaat.

Als de regentonvulautomaat in een bestaande zinken regenpijp moet worden geplaatst, is er een verbindingsmof nodig.

  • Gerelateerde Producten

Zinken Regentonklep met vlotter

ZRTKVR
Bestel
Zinken regentonvulautomaat met vlotter

Deze mechanische regentonautomaat is voorzien van een vlotter en past goed bij de authentieke uitstraling van zinken afvoersystemen. Een vlotter is een kunststof bal met een diameter van ca. 10cm. Deze vlotter komt in de regenton te hangen, of zal op het water in de regenton drijven.

Als het waterpijl in de regenton zakt zal de vlotter, via het (rode) koort, de vulbuis aantrekken. Als het regent wordt in deze situatie de regenton gevuld.

Als de regenton voller wordt, zal de vlotter gaan drijven op het water en het koort zal hierdoor ontspannen Hierdoor zal de vulbuis weer naar achteren bewegen. Als het regent zal in deze situatie het water via de buis wegstromen.

Als de regentonklep in een bestaande regenpijp moet worden geplaatst, is er een zinken verbindingsmof nodig.

  • Gerelateerde Producten

Zinken verbindingsmof

ZVMR
Bestel
Zinken mof.

Een zinken verbindingsmof is nodig als het opgetrompte gedeelte aan de bovenkant van de buis ontbreekt. Dit kan voorkomen als er een stuk van de buis is afgezaagd en het resterende gedeelte van de buis ook nog bruikbaar is.

Om een bocht aan een buis te verbinden is nooit een verbindingsmof nodig.

Soms is er een verbindingsmof nodig om de zinken buis op PVC buis aan te sluiten.

  • Gerelateerde Producten