Zinken Regenpijpen

Zinken regenpijpen met een diameter van 60mm, 70mm, 80mm en 100mm.

Een zinken regenpijp wordt gemaakt van zink met een wanddikte van 0,65mm. Er zijn ook buizen leverbaar met een wanddikte van 0,8mm. Deze worden vooral gebruikt bij monumentale gebouwen.

Vankopertotzink.nl levert uitsluitend A-merken.

De meeste buizen zijn leverbaar in 1, 2 en 3 meter stukken. De meest gebruikte diameter is 80mm, omdat dit de buis is die aan de meeste woningen wordt gemonteerd. Een zinken afvoerbuis van 100mm wordt bij grotere gebouwen toegepast, of als er maar weinig afvoeren aan een goot zitten. Een buis van 70mm komt van oudsher nog veel voor in steden en de 60mm buis is geschikt voor dakkapellen en schuurtjes.

Andere buisdiameters worden alleen op bestelling gemaakt. Neem voor deze op maat gemaakte buizen contact met ons op.

De bovenkant van elke hemelwaterafvoerbuis is opgetrompt, daardoor passen de buizen in elkaar.

Soms moet er een regenpijp worden geplaatst op een plek waar die nogal kwetsbaar is. In zo'n geval is het ook mogelijk om voor het onderste, en tevens meest kwetsbare gedeelte, een stalen regenpijp (stalen ondereind) te gebruiken. In onze webshop staan deze onder het hoofdstuk "Stalen ondereinden".

Buizen met een lengte van 3 meter worden met ons eigen transport geleverd. De bezorgkosten nemen af naarmate het orderbedrag hoger wordt.