vierkante beugel m10

Zinken Buisbeugel vierkant

Beugels voor een vierkante zinken pijp, gemaakt van zink of van verzinkt staal.

Beugels voor een vierkante zinken buis zijn alleen in verzinkte (gegalvaniseerde) uitvoering leverbaar. Het zijn stalen beugels met een laagje zink. Het laagje zink zorgt ervoor dat de beugel niet gaat roesten.

Er zijn twee verschillende uitvoeringen. De meest gebruikte beugel is die met de inslagpen. Deze wordt, na een gat geboord te hebben, in de muur geslagen. Er zijn ook beugels met een aangelaste moer. Tegenwoordig is dit bij de meeste beugels een combimoer M8 - M10. Er kan een houtdraadpen met M8 schroefdraad in worden gedraaid of een houtdraadpen met M10 schroefdraad.

De beugel kan direct om de zinken pijp worden geklemd, of met een overschuifwrong er tussen.

!

Scharnierbeugel met M10 moer t.b.v. vierkante buis

Beugel voor vierkante buis
Scharnierbeugel M8 - M10
Scharnierbeugel met moer M10.

Een gegalvaniseerde beugel is gemaakt van staal en is daarna voorzien van een dun laagje zink. Dit voorkomt dat de beugel gaat roesten. Het schroefoog is van RVS.

Om de beugel te monteren is houtdraadpen nodig met M8 of M10 Buitendraad. Deze zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar en staan op onze website bij het hoofdstuk "buisbeugel"

Voor iedere meter buis is één beugel nodig.

RVS Schroefpen M10

Houtdraadpen M10

Schroefpennen M10 RVS en gegalvaniseerd

Houtdraadpennen leveren wij alleen in de schroefdraadmaat M10.

Er zijn drie verschillende lengtes leverbaar, nl: 60mm, 100mm en 140mm. De schroefpen van 60mm wordt het meest toegepast. De buis hoort ongeveer 3 cm van de muur af te staan.

Plug t.b.v. Schroefpen

SX Plug t.b.v. schroefpen M10

Deze pluggen kunnen gebruikt worden voor de montage van zinken beugels met een schroefpen, of een slagpen.

Scharnierpenbeugel t.b.v. vierkante buis

Scharnierpenbeugel voor vierkante buis
Scharnierpenbeugel vierkant

Scharnierpenbeugel gegalvaniseerd.

Een gegalvaniseerde beugel is gemaakt van staal en is daarna voorzien van een dun laagje zink. Dit voorkomt dat de beugel gaat roesten. Het schroefoog is van RVS.

Voor het monteren van de beugels kan een SX12 plug worden gebruikt.

Voor iedere meter buis is één beugel nodig.

Nisbeugel gegalvaniseerd

Gegalvaniseerde nisbeugel.

Deze beugel met slagpen is speciaal gemaakt voor de montage in een nis. De beugel kan in een nis worden gebruikt, omdat de beugel helemaal aan de voorkant wordt gesloten met behulp van een losse strip. De strip steekt, ter plaatse van de schroeven, ongeveer 2cm buiten de beugel.

Verloopbus M8-M10

Verloopbus M8 - M10
Gegalvaniseerde verloopbus van M8 naar M10.

Deze verloopbussen zijn bedoelt voor de buisbeugels met aangelaste moer.

Deze verloopbusjes zijn handig bij het vervangen van PVC regenpijpen naar Zinken regenpijpen. Als de PVC beugel wordt verwijderd, blijft er een klein stukje draadeind uit de muur steken. Hierop kan de verloopbus worden gemonteerd en vervolgens de zinken beugel.

Montageplaat

Montageplaat met M10, of M8 schroefdraad

De beugel van een regenpijp kan ook aan een montageplaat worden bevestigd. In sommige gevallen is het niet mogelijk om een beugel met een schroefpen of met een slagpen toe te passen. Het kan zijn dat de houten wand te dun is voor de schroef- of slagpen, of dat er een dillitatievoeg achter achter de regenpijp zit.

Montageplaten zijn er met binnendraad en met buitendraad. De lengte van het buitendraad is 40mm. Bij de montageplaat met binnendraad is er nog een stukje draadeind nodig om een beugel te kunnen monteren. In dat geval kunt u zelf de lengte van het draadeind bepalen en dus ook de afstand tussen de buis en de muur.

RVS draadeind M10

Draadeind M10 x 200mm RVS

Deze RVS draadeinden, kunnen gebruikt worden in combinatie met onze montageplaatjes. De draadeinden zijn 200mm lang, maar kunnen eenvoudig worden ingekort.